کسب رتبه سوم کشوری در ارتقای کیفیت نانهای سنتی
کبود نیوز – مراغه: گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه، در شانزدهمین جشنواره علمی اجرایی بهداشت محیط، موفق شد در میان دانشگاههای علوم پزشکی برتر کشور، رتبه سوم را در حوزه «فعالیت اجرایی در ارتقای کیفیت نانهای سنتی تولیدی» کسب کند.
این جشنواره بهمنماه سال جاری به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران و با نظارت انجمن علمی بهداشت محیط ایران برگزار شد.
دکتر اللهوردی ارجمند، رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه، ضمن تبریک این دستاورد ارزشمند، اظهار داشت:
«این موفقیت حاصل پنج سال تلاش مستمر گروه سلامت محیط در پایش نانواییهای شهرستان از نظر آلودگی بلانکت، سطح pH و میزان نمک مصرفی است که منجر به بهبود قابل توجه کیفیت نانهای سنتی در مراغه شده است.»
وی افزود:
«بهداشت محیط یکی از ارکان اساسی سلامت عمومی است و نانواییها بهعنوان مراکز اصلی تأمین قوت روزانه مردم، باید تحت نظارت جدی و مستمر قرار داشته باشند تا سلامت جامعه تضمین شود.»
در ادامه، دکتر الهه حقگشایی، معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه نیز با اشاره به اهمیت نظارت بر کیفیت نان گفت:
«آلودگیهای احتمالی مانند بلانکت، نمک زیاد یا pH نامناسب، ممکن است در درازمدت تهدیدی برای سلامت عمومی باشد. پایش مداوم نانواییها، نقشی مؤثر در ارتقای سبک زندگی سالم و پیشگیری از بیماریها ایفا میکند.»
دکتر امیر پور، رئیس گروه سلامت محیط و کار دانشکده نیز با دریافت این رتبه کشوری در جشنواره، بیان کرد:
«بازرسیهای میدانی منظم، نمونهبرداریهای علمی و ارائه آموزشهای تخصصی به نانوایان، از اقدامات کلیدی این گروه در پنج سال اخیر بوده است. نتیجه آن، کاهش چشمگیر مشکلات بهداشتی و ارتقای کیفیت نان سنتی در شهرستان است.»
وی افزود:
«این موفقیت، حاصل همکاری منسجم با نانوایان و تلاش پیگیر کارشناسان گروه سلامت محیط و کار است که همواره ارتقای سلامت عمومی را هدف اصلی خود قرار دادهاند.»