مسألهای که به نظر میرسد جریان قالیباف نادیده انگاشته و گمان میکند با اتهام پراکنی علیه جریان رقیب خود در موضوع حجاب میتواند اقبال اجتماعی بدنه جریان انقلابی را بدون توجه به مواضع سیاسی خود در این مسایل خصوصاً طی چند ماه گذشته و اوج اغتشاشات در کشور به سبد خود بریزد.
گروه سیاست_رجانیوز: در روزهای اخیر مسیله رعایت حجاب در جامعه درحالی به یک چالش در میان جریانهای سیاسی تبدیل شده است که انتظار میرفت پس از تأکید رهبر معظم انقلاب در دیدار با کارگزاران نظام مبنی بر اینکه «در مسیله پوشش، حجاب، محدودیتی شرعی و قانونی است نه محدودیتی دولتی، و کشف حجاب نیز هم حرام شرعی است هم حرام سیاسی.» دیگر شاهد این حواشی در جامعه از سوی فعالان سیاسی نباشیم.
اما ظاهراً برخی گروهها و جریانهای سیاسی همچنان تلاش دارند تا موضوع حجاب را به جای کمک به برنامهریزی و قاعدهگذاری، با حاشیهسازی دنبال کنند و با سادهسازی صحنه اجتماعی با گرفتن انگشت اتهام به سمت رقبای سیاسی خود، کمکاریهای گذشته را مختص یک طیف یا گروه سیاسی نشان دهند. موضوعی که البته مواضع برخی سیاسیون حکایتگر نگاه دینی ایشان به مسایل دینی را هم برای جامعه بیش از گذشته هویدا کرد.
یکی از پرحاشیهترین موضعگیریها حول این موضوع در سال جاری را میتوان به مجتبی توانگر نماینده تهران در مجلس یازدهم اختصاص داد. نمایندهای که معتقد است حتی فردی چون امام جمعه موقت تهران که مسیولیت ستاد امر به معروف و نهی از منکر را هم برعهده دارد، اجازه مطالبهگری و نقد مجلس شورای اسلامی در استفاده از ظرفیتهای تقنینی و نظارتی را در این موضوع ندارد و طی نامهای سرگشاده تلویحا وی را متهم به پیگیری انتخاباتی حجاب و نواختن با عناوینی چون «ظاهرالصلاح فاسدالعقیده» نمود.
ادبیاتی که توانگر در نامه سرگشاده دوم خود خطاب به “جوانان جبهه پایداری” همچنان بر آن اصرار کرد و این بار با اتهام پراکنیهای غیرمستند و بعضاً خلاف واقعی چون موضوع سرباز خط ویژه، شفافیت در مجلس، موضوع دنا پلاس علیه رقیب سیاسی خود که هر فردی با کوچکترین جستجوی اینترنتی به کذب بودنشان پی میبرد، ناخودآگاه ذهنها را به سمت و سوی ادبیاتی که مدتی قبل از عباس توانگر، برادر مجتبی توانگر که اخبار کذب و غیرمستندی را تحت عنوان بولتن طی سالهای گذشته تنظیم کرده بود و با هک خبرگزاری فارس منتشر شد و ایجاد هزینههای زیادی را برای نظام و جبهه انقلاب کرد، میبرد.
موضوعی که با واکنش برخی فعالان سیاسی و کاربران شبکههای اجتماعی مواجه شده و از آن تحت این عنوان که بولتن نویسان محتوای کذب خود را اینبار در رسانهها منتشر کردند، یاد شد.
محتوایی که هم در ادبیات غیرمستند و ادعاهای موهوم به قول فعالان سیاسی در انحصار اصحاب سررسید است و هم محتوای لو رفته بولتنهای عباس توانگر، با استقبال و ذوق زدگی رسانههای جریان غربگرا مواجه شد و اتفاقاً از سوی همین رسانهها نیز محتوای نامههای سرگشاده مجتبی توانگر با بولتنهای لو رفته از عباس توانگر ممزوج گردید و تلاش شد تا شکاف در جریان انقلاب را دامن بزنند.
روزنامههای هم میهن، اعتماد و سازندگی که سابقا با تیترهای خود به جریان انقلاب تاختهاند، در اقدامی هماهنگ با استفاده از محتوای ایجاد شده توسط برادران توانگر، پروژه انتخاباتی خود را کلید زدند و در شرایطی که هنوز هیچ برنامه مشخصی از جریان سیاسی خود را برای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ارایه نکردند، ترجیح دادند فعلأ با اسم رمز اختلاف و خط آتش ایجاد شده توسط برادران توانگر، جبهه انقلاب را مورد نوازش و تخریب رسانهای قرار دهند.
موضوعی که البته نه تحت عنوان توانگر بلکه با انتصاب وی به محمدباقر قالیباف اهمیت پیدا میکند و این رسانهها از وی تحت عناوینی چون «نماینده نزدیک به قالیباف»، «نماینده معتمد قالیباف» و حتی «زبان منفصل قالیباف» یاد کردند. و جالتر اینکه این روایت رسانههای غربگرا در حالی که هزینههای سیاسی برای رییس مجلس را افزایش خواهد داد، تاکنون با سکوت قالیباف مواجه شده و زمینه پذیرش مخاطبان را نیز فراهم کرده است.
به نظر میرسد جریانی که امروز مجتبی توانگر زبان منفصل و معتمد آن خطاب میشود، در سال منتهی به انتخابات دچار اشتباه راهبردی و تحلیلی شده است. کسانی که پیش از این مدعی وحدت بودند و اقدامات سایرین را اختلاف افکن و ضد وحدت می خواندند، امروز زبان منفصل و معتمدشان در سال منتهی به انتخابات اقدام به اختلاف افکنی کرده است.
ضمن اینکه با حاشیههای ایجاد شده آنچه در اذهان اجتماعی از این وقایع تهنشین خواهد شد، جدای از اینکه چه کسانی پرچم اختلاف افکنی را برافراشتند، این موضوع خواهد بود که کدام افراد مدعی انقلابیگری در تقابل و بعضاً اتهام افکنی نسبت به جریان مطالبهگر و مدافعان حجاب عمل کردند و این موضوع تأثیرات خود را در صندوق رأی خواهد گذاشت.
مسألهای که به نظر میرسد جریان قالیباف نادیده انگاشته و گمان میکند با اتهام پراکنی علیه جریان رقیب خود در موضوع حجاب میتواند اقبال اجتماعی بدنه جریان انقلابی را بدون توجه به مواضع سیاسی خود در این مسایل خصوصاً طی چند ماه گذشته و اوج اغتشاشات در کشور به سبد خود بریزد. که در این صورت باید گفت این جریان شناخت درست و به روزی از مطالبات این قشر از جامعه ندارد.
زبان منفصل این جریان البته به قول رسانههای اصلاحطلب در حالی با این اقدامات برعلیه مطالبهگران ورود مجلس به موضوع حجاب با ابزارهای تقنینی و نظارتی، قصد ایجاد سبد رأی جدیدی برای خود و قالیباف دارد که گویا خبر ندارند آنهایی در انتخابات شرکت میکنند و به جریان انقلاب اقبال نشان خواهند داد که با تمام انتقاداتشان، حضور در صحنه انتخابات را به عنوان یک تکلیف شرعی ترجمه میکنند و خوب بدیهی است که همین بدنه اجتماعی به طریق اولی پیگیری موضوع رعایت حجاب در جامعه را نیز تکلیف شرعی میداند و نسبت به چنین واکنشهایی از سوی مجتبی توانگر برآشفته خواهد شد
در نهایت با انتشار محتوای تولید شده در بخش اصلی رسانههای غربگرا و اتصال آن به قالیباف، مجدداً آن تحلیلهای اجتماعی را که در گذشته در بخشی از بدنه انقلابی معتقد بودند که جریان قالیباف در کلان سیاسی در نهایت به تکنوکراتها و جریان مرحوم هاشمی رفسنجانی همسو خواهد بود، برجسته سازی خواهد کرد. موضوعی که میتواند هزینههای رییس کنونی مجلس را در لیست انتخاباتی جریان انقلاب بیش از پیش افزایش دهد. مسألهای که در گذشته به دلیل عدم توجه فردی چون علی لاریجانی که در سیاستورزی نسبت به قالیباف از هوشمندی بیشتری نیز برخوردار است، رقم خورد و به دلیل چند موضعگیری شاذ، به نوعی دچار شکاف با بدنه اجتماعی نیروهای انقلاب گردید.
اکنون محمدباقر قالیباف خواسته یا ناخواسته در سه بهاری که بر کرسی ریاست مجلس تکیه زده است، پس از ذهنیت اجتماعی از موضوع دستکاری بودجه و سیسمونی، در موضوع حجاب با سومین موضوعی روبرو شده است که دچار چالش شده و در هر یک از موضوعات گذشته بخشی از سرمایه اجتماعیاش را از دست داده و این بار در سال منتهی به انتخابات آنچه در حال رقم خوردن است، تشدید این شکاف با بدنه نیروهای انقلابی است. شکافی که اینبار برخلاف دو موضوع سابق، با سکوت قالیباف درحال شکلگیری است.
باید منتظر ماند و دید آیا قالیباف با اقدام به موقع باعث میشود که هزینه خود را در این چالش کاهش دهد و یا با سکوت خود باعث میشود باری دیگر در سابقه سیاسی خود و ذهنیت مردم کف جامعه چالش دیگری را در کنار موضوعات گذشته همچون برجام، FATF، هلدینگ یاس، دستکاری بودجه، ساماندهی فضای مجازی، شفافیت آرا و سیسمونی که شکاف او و بدنه جریان انقلاب را ایجاد کرده، انباشته شود.
منبع : رجا نیوز