با حضور دکترسیدهاشمی/ مراسم پاسداشت روز مراغه، باغشهر ایران برگزار شد

مراسم پاسداشت روز مراغه همزمان با ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، یک روز پس از روز مراغه، با حضور اندیشمندان، بزرگان شعر و علم و ادب و هنر مراغه و شخصیت های شهیر این کهن شهر ایران، در محل موسسه خیریه عمران مراغه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی موسسه خیریه عمران مراغه، این مراسم به صورت ارتباط ویدیوکنفرانسی با مراغه ای های مقیم تهران و مراغه ای های مقیم تبریز، قم، مشهد و خود شهرستان مراغه برگزار شد.

در این مراسم بزرگان فن و هنر و ادب و شخصیت های مهم مراغه ای که در سطوح معاونت شرکت مخابرات ایران مشغول به کار هستند، نیزحضور داشتند.

حجت الاسلام پورمحمدی امام جمعه مراغه در این مراسم ضمن اشاره به اهمیت سرزمین در اسلام و به خصوص سرزمین های دارای قدمت تاریخی اظهار داشت: گرامی داشت روز مراغه و تکریم آن، نکوداشت بزرگی ، قدمت و تاریخ اهمیت علم و ادب در پیشگاه تاریخ است

وی افزود: مراغه مهد تمدن د کشور اسلامی ایران است و در بسیاری از کشورهای دور و نزدیک،رصدخانه و کتابخانه تاریخی مراغه به عنوان مفاخر دنیای اسلام مطرح است.

دکتر سیدهاشمی نیز در ادامه این مراسم ضمن تقدیر از گرامی داشت آثار تاریخی غنی مراغه گفت: علما و ادبای بزرگوار این شهر در طول تاریخ همواره پیشروفرهنگ و معنویت بوده اند.

دکتر ترکمانی مدیرعامل بنباد برکت نیزگفت: مراغه همواره به عنوان شهر علم و دانش مطرح بوده است و در این راستا بنیاد برکت امروز ششمین مدرسه را در این شهر به افتتاح می رساند.

در ادادمه این مراسم ذاکر اهل بیت، حاج آقا کریمی مراغه ای با خواندن اشعاری در توصیف بزرگی و کرامت شهر مراغه ، فضای خاصی را بر این مراسم حکمفرما کرد.

در ادامه کلیپی از رامتین امن گستر مجری مراغه ای شبکه جهانی سحر برای حضار پخش شد.

پس از سخنان چند تن ازبزرگان علم و ادب و هنر مراغه دکتر سیدهاشمی در اختتامیه این مراسم فرهنگی با اشاره به اینکه ۱۶ اردیبهشت بهترین روز برای شناساندن فرهنگ غنی مراغه به تمام اهالی این شهر و تمام هموطنان است، گفت: ازحمات تمام دست اندرکاران اجرای این مراسم چه در مراغه و چه در تهران و به خصوص از همکاران مراغه ای شرکت مخابرات ایران تشکر و قدردانی می نمایم.

دکتر سیدهاشمی گفت: فارغ از هر گونه خط کشی ، نگاه سلیقه ای و دیوارکشی ، تمام مراغه ای ها هم شهری پرافتخار یکدیگر هستند و هیچ برتری وجود ندارد الابه تقوا.

وی با اشاره به ارزش فرهنگ اسلامی گفت: فرهنگ اسلامی دارای عطوفت واقعی است و به همین دلیل، خواجه نصیرالدین طوسی در دوران اشغال مغول، فرهنگ غنی ایرانی اسلامی را درسراسر ایران به پایتختی مراغه جاری و ساری کرد.

وی در پایان گفت: نامگذاری ۱۶ اردیبهشت بعنوان روز مراغه ، نقطه عطفی در تاریخ فرهنگ و هنر مراغه خواهد بود

به استناد برخی کتب و اسناد تاریخی، روز چهارم جمادی الاول سال ۶۵۷ ه – ق مصادف با ۱۶ اردیبهشت ، روز آغاز احداث رصدخانه مراغه و بسته شدن زیج ایلخانی است که بنا به پیشنهاد تعدادی از هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنر شهرستان مراغه و بدنبال تصویب شورای اسلامی شهر و شورای فرهنگ عمومی شهرستان مراغه ، این روز بعنوان « روز مراغه » نامگذاری گردید .

درباره‌ی ادمین1

همچنین ببینید

آماده‌سازی نهایی برای افتتاح فاز سوم پروژه بهسازی کانال ولیعصر و اصلاح هندسی میدان مولوی

🔹 کبود نیوز – مراغه | پروژه‌های عمرانی شهرداری مراغه در مسیر ارتقای خدمات شهری …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *