بی‌اعتنایی به میراث علمی و فرهنگی کشور

سعدالله نصیری، رییس دانشگاه شهید بهشتی گفت: #رصد_خانه_مراغه حدود سیصد سال در جهان بی‌رقیب بوده است و حدود صد و بیست منجم و افراد مرتبط با مطالعات نجومی در آن رصدخانه کار می‌کردند. الان در داخل کشور ما رصدخانه‌ای با این جمعیت نداریم ، ولی رصدخانه #مراغه چنین هیبتی داشته است.

 

رییس دانشگاه شهید بهشتی گفت: به توضیح درباره ضرورت حفظ تراث اسلامی در حوزه نجوم پرداخت و اظهار کرد: گذشته ما به ویژه تمدن اسلامی ما تمدن بسیار غنی است. جمع‌آوری این آثار ارزشمند و به دست آوردن نکات ارزشمندی که منجمین دوران اسلامی ایرانی ما و حتی قبل آن لابلای متون خلق کردند، کاری ضروری است، ولی نه تنها این کار انجام نمی‌شود بلکه در حوزه‌های دیگر هم همین طور است؛ یعنی ما به طور کل از مواریث فرهنگی‌مان خیلی کم مراقبت و مواظبت می‌کنیم. آثار بسیار ارزشمندی داریم که از آنها مراقبت خوبی نمی‌کنیم؛ برای مثال، #رصدخانه_مراغه که به همت خواجه نصیر تأسیس شده بود حدود سیصد سال در جهان بی‌رقیب بوده است و حدود صد و بیست منجم و افراد مرتبط با مطالعات نجومی در آن رصدخانه کار می‌کردند. الآن در داخل کشور ما رصدخانه‌ای با این جمعیت نداریم، ولی #رصدخانه_مراغه چنین هیبتی داشته است.

 

?رییس سابق انجمن نجوم ایران در پایان گفت: ما حتی یک مطالعه جامع درباره رصدخانه #مراغه نداریم. باید مطالعه وسیعی درباره ابزارآلات، ساختمان و روش‌ها و مدل‌هایی که آنجا کار می‌شده داشته باشیم. این حرف بزرگی است که شش نفر از منجمان ما ثبت جهانی شدند و جزء مشاهیر عالم هستند

درباره‌ی adminkabood

همچنین ببینید

کلیپ تصویری | مراغه؛ شهری با تاریخ و طبیعتی شگفت‌انگیز

?️ مراغه، جایی که تاریخ و طبیعت در هم تنیده‌اند!از رصدخانه تاریخی مراغه تا گنبدهای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *