نادر نجد روز دوشنبه در حاشیه بازدید از تصفیه خانه های آب و فاضلاب مراغه در گفت و گو افزود: با توجه به وظیفه دادستانی در راستای ایفای حقوق شهروندی، عملکرد و کارآیی بهداشتی این تصفیه خانه ها مورد بازدید قرار گرفت.
وی ادامه داد: اطمینان کامل از کارکرد مناسب چرخه تصفیه فاضلاب در تصفیه خانه این شهرستان از سوی شرکت آبفا حاصل شده است.
وی اضافه کرد: براین اساس آب حاصل از بازچرخانی و تصفیه فاضلاب شهری به صورت کنترل شده و مطابق با استانداردهای بهداشتی، وارد مصارف کشاورزی می شود.
نجد افزود: در زمینه تصفیه آب شرب نیز، کیفیت آن براساس آمار و آزمایشات موجود بسیار مناسب و حتی بالاتر از کیفیت آب شرب استان بوده و از نظر تامین آب شرب شهری هیچ مشکل بهداشتی وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مراغه نیز با اشاره به نظارت مستمر بهداشتی و زیست محیطی بر روند تصفیه فاضلاب شهری گفت: آزمایشات هفتگی و روزانه در قالب سنجش میکروبی، انگلی و بهداشتی در این راستا انجام می شود.
ابرهیم سلیمانی افزود: همچنین آزمایشات دوره ای توسط آزمایشگاه مرجع استانی و نیز کارشناسان محیط زیست برای سنجش تصفیه فاضلاب شهری انجام می شود.
وی ادامه داد: جاری شدن آب های معابر عمومی به دلیل شیب نامناسب به مجاری شبکه جمع آوری فاضلاب شهری در زمان بارش ها، زمینه ساز مشکلات تصفیه فاضلاب شهری شده است.
وی اضافه کرد: براساس قوانین موجود و در زمان بارش های باران، بخشی از پساب خروجی تصفیه خانه می تواند با رعایت مسایل زیست محیطی وارد کنالا های انتقالی و خروجی تصفیه خانه شود.
سلیمانی گفت: هم اکنون برای افزایش ظرفیت تصفیه فاضلاب ۲ پمپ با ظرفیت تصفیه ۲۵۰ مترمکعبی در هرساعت در این واحد راه اندازی شده است.
وی با تاکید بر لزوم توسعه تصفیه خانه فاضلاب شهری مراغه افزود: برای این منظور طراحی و مطالعه اجرای مدول سوم آن انجام شده و برای اجرای آن نیاز به ۳۰ میلیارد تومان اعتبار است.
وی اضافه کرد: شرکت آب و فاضلاب مراغه آماده مشارکت با بخش خصوصی برای توسعه تصفیه خانه فاضلاب شهری است.
هم اکنون ۱۰۰ درصد جمعیت شهری مراغه از شبکه آب شرب بهداشتی برخوردار بوده و تعداد ۶۷هزار و ۸۱۰ مشترک آب شهری و ۵۸ هزار و ۵۳۹ مشترک فاضلاب شهری در شهرهای مراغه و خداجو از خدمات شرکت اب و فاضلاب این شهرستان بهره مند هستند.