تولد نخستین بره با خوراک تخمیری در دانشگاه مراغه

انشگاه مراغه با اجرای طرحی پژوهشی موفق به تولد نخستین بره از گوسفندانی شد که با خوراک تخمیری داخلی تغذیه می‌شوند.

به گزارش روابط عمومی، دکتر اکبر تقی‌زاده مجری طرح پژوهشی و دانش‌ بنیان خوراک تخمیری دانشگاه مراغه، گفت: در این طرح ملی، گوسفندان داشتی بدون وابستگی به نهاده‌های وارداتی با استفاده از خوراک تخمیری موفق به باروری و تولد نخستین بره آزمایشی شده‌اند.

ایشان افزود: این سیستم تغذیه‌ای کامل، شامل نیازهای پروتئینی و انرژی تأمین شده توسط نهادهای داخلی، به اقتصاد خوداتکایی و دانش‌ بنیان کمک شایانی کرده است.

به گفته‌ی معاون اداری و مالی دانشگاه مراغه، این خوراک تخمیری منجر به کاهش هزینه‌های تولید، صرفه‌جویی در مصرف آب، احیای مراتع، کاهش گازهای گلخانه‌ای، حفظ محیط زیست و صرفه‌جویی ارزی در کاهش نهاده‌های وارداتی خواهد شد.

دکتر اکبر تقی زاده با بیان اینکه، این طرح با حمایت معاونت اداری و مالی سابق وزیر علوم و ریاست دانشگاه مراغه، دانشگاه به تبریز، شرکت آذرنگین تبریز، مجتمع دامپروری شرکت کشت‌و‌‌صنعت مغان و هنرستان کشاورزی شهرستان سراب به مرحله اجرا در آمده است، خاطرنشان کرد: این طرح دانش بنیان، اکنون قابلیت ارائه یک الگوی موفق برای سازمان‌های ذی‌ربط مانند جهاد کشاورزی، دامپروری‌های کشور و تمامی مراکز تولید پرورش دام در استان‌های مختلف کشور را دارد و در مرحله عرضه به عرصه‌ی اقتصاد کشور می‌باشد.
وی تصریح کرد: این طرح قابلیت اجرا در تمامی استان‌های کشور را داراست و نیاز به جابه‌جایی نهاده‌های دامی از استان‌های شمال‌غرب به سایر استان‌ها را ندارد و درنتیجه صرفه‌جویی بسیار بالا در حوزه سوخت و استهلاک جاده را به همراه خواهد داشت.

ایشان در پایان با تأکید براینکه، در این خوراک آجر لیسیدنی در پرورش گوسفند حذف می‌شود، گفت: در گوساله‌های پرواری، به علت بالا بردن تنوع میکروبی روده و افزایش سیستم ایمنی از اسهال خونی جلوگیری می‌کند که هم در تامین آجر و هم هزینه درمان دام، موجب صرفه‌جویی چندین میلیارد تومانی در کشور می‌شود.

گفتنی است تامین خوراک تخمیری برای تغذیه دام برای اولین بار در کشور در دانشگاه مراغه در حوزه تامین امنیت غذایی صورت گرفت.
این محصول دانش بنیان، علاوه بر کاهش هزینه های تولید خوراک دام، کاهش هزینه درمان دام به واسطه تغذیه مناسب و قطع وابستگی به نهاده های وارداتی و جلوگیری از خروج ارز در کشور، به دلیل ارزش غذایی بسیار بالا، بهترین گزینه برای جایگزینی نهاده های دامی است.

یکی دیگر از مزایای این محصول کاهش مصرف آب برای تولید خوراک دام است که برای هر یک کیلوگرم خوراک کامل تخمیری دام، ۲۸۰ میلی‌لیتر آب درمقابل ۶۰۰ لیتر برای عمل‌آوری یک کیلوگرم یونجه برای تغذیه دام مصرف می‌شود. به همین دلیل تولید این محصول باعث صرفه‌جویی چشمگیر در مصرف آب بوده و در احیای دریاچه ارومیه می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

درباره‌ی فرزاد غفاریان فرهود

فرزاد غفاریان فرهود متولد ۱۳۶۵ – مراغه فعالیت رسانه‌ای خود را از سال ۱۳۹۰ با همکاری در نشریه تجارت و توسعه آغاز کرد. در سال ۱۳۹۶ با اخذ مجوز پایگاه خبری کبود نیوز، مسیر حرفه‌ای خود را در عرصه خبر و رسانه ادامه داد. وی کارشناس نرم‌افزار بوده و هم‌اکنون در مقطع کارشناسی ارشد رشته مدیریت مشغول به تحصیل است.

همچنین ببینید

شروع به کار دومین دوره هیات ممیزه دانشگاه مراغه

احکام اعضای دومین دوره هیات ممیزه دانشگاه مراغه از سوی وزیر محترم علوم، تحقیقات و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *